Opdrætterliste / Store racer

Store racer

Maran

Sort/Kobber 


Navn: Erik Kristensen
Gade og nr.: Ugiltvej 399
Postnr. og by: Sindal
E-mail: e.kristensen@mail.tele.dk
Telefon: 21705463
Kilde

Racen stammer fra Frankrig og navnet direkte fra havnebyen Marans. Racen er fremavlet med det ene formål at få en høne der lægger stærke æg, der kunne klare det fugtige klima.

Livlig og god fødesøgning. Racen er hårdfør og omgængelig.
Vægt:
Hane 3,1-3,6 kg.
Høne 2,5-3,1 kg.
Ægvægt: 55 gram.
Skalfarven er mørkebrun.

"Denne race, som har oprindelse i det vestlige Frankrig i byen Marans, er bedst kendt for sine mørke chokoladefarvede æg. Racen er kendt for at være hurtigtvoksende og elsket for sit gode brystkød. Det oprindelige fransk fugle har befjerede ben, men denne egenskab er blevet avlet væk i mange andre lande.
Maranen er en kompakt og lidt tung fugl men alligevel ganske elegant. Den er kendt for at være en rolig, social og lidt doven race. Den er robust og velegnet til Skandinaviske forhold.
Den lægger omkring 200 æg om året. Hønerne vil gerne skrukke og er gode kyllingemødre.
I Frankrig findes 12 farver, hvor vi i Danmark kun ser den gøgespættede og den kobberfarvede. Den gøgespættede går fra mørk og over i en mere sølvgrå farve. Begge farver er flotte kontraster til deres lyse orange øjne og lyse ben.
I visse stammer er hanerne en anelse lysere end hunnerne, hvor det derfor er muligt at kønsbestemme kyllinger allerede meget tidligt."
Maran