Opdrætterliste / Store racer

Store racer

Orloff

Erling Rønnest
Plantagen 3
9330 Dronninglund

23386106
erling.roennest@securitas.dk
Kilde

Orloff-racen stammer officielt fra Rusland, men kommer sansynligvis oprindeligt fra Ghilan-provinsen i Persien (nu Iran), og er i Tyskland blevet yderligere forædlet til den type vi kender i dag. Racen skulle være blevet importeret til Rusland af grev Orloff-Techesmansky som lagde nyt navn til racen - racen hed tidligere Chlianskaia. Fra Rusland blev racen derefter eksporteret til Europa og Nordamerika, og især i Tyskland blev den populær, og nogle mener at det er der de gode æglægningsegenskaber blev fremavlet, mens andre påpeger at dens gode vinteræglægning netop var et kardinalpunkt for de russiske avlere. Racen er kommet til Danmark fra Tyskland.
Orloff har en typisk kamphønse-positur og tydeligsvis er Malayen blandt racens forfædre. Skandinavisk Fjerkræstandard beskriver racen som følger :
Lidt over middel af størrelse, med stærk muskulatur, bred kropsform med ret kraftig knoglebygning, middelhøj stilling med meget oprejst holdning der nærmer sig det knejsende. Har fyldigt busket skæg og fyldigt let brusende halsbehæng (halskrave ved høne), et bistert udtryk og lidt kamplysten, men dog behersket karakter.
Der er i øjeblikket 2 godkendte farver i racestandarden i Danmark : Rødbroget og Mahogni
Stor race vægt:
Hane 3000-3500 gram.
Høne 2250-2750 gram.
Ægvægt - rugeæg mindstevægt: 53 gram.
Ægvægt - rugeæg idealvægt: 58 gram.
Orloff