Opdrætterliste / Dværg racer

Dværg racer

 

Dværg Maran

Sort Kobber
 
Jane Nygaard Pedersen
Teglgaardsvej 44, Ulsted
9370 Hals
Mobil: 28744699


Æg pr år: ca. 220

Vægt Hane: 1000 g - 1200 g
Vægt Høne: 900 g - 1000 g
Æg vægt: ca. 49 g
 
Racebeskrivelse
Maran er en ældre fransk hønserace som har sin oprindelse i det sydvestlige Frankrigs kystnære områder ved byerne La Rochelle og Marans. Maran er fremavlet med det formål at få en høne, som både var en god æglægger, men samtidig en god slagtehøne. Racen blev fremavlet i starten af 1900-tallet ved at blande tidligere populære racer, for til sidst at ende med den høne vi kender idag.
 
Maran blev første gang indført til Danmark i den store race i begyndelsen af 1990′erne, mens Maran i dværg kun har været i Danmark siden 2009

Maran er i nyere tid blevet meget efterspurgt af hobbyhønseavlere på grund af de helt fantastiske flotte æg med en skal som ikke bare er brunlig, men i de fleste stammer er meget mørkt rødbrune, næsten som mørk chokolade, dog ligger dværgene, stadig i den lyse ende af skalaen.
Æggene er i dag stadigvæk kendte for at have en særdeles kraftig og solid skal, som især i fugtigt havklima nær Atlanten, eller det danske fugtige vejr, er mere langtidsholdbare og mindre gennemtrængelige for bakterier som f.eks. Salmonella i forhold til andre hønseracers æg.
 
En meget nysgerrig høne, der er særdeles velegnet som havehøne og er meget nem at gøre håndtam.
De skrukker gerne og er gode kyllingemødre.


Maran findes både i dværg og stor race.

Farver og variationer: Dærg Sort-kobber og Dværg Gråstribet
Dværg Maran