Opdrætterliste / Dværg racer

Dværg racer

Plymouth rock

Tværstribede


Poul Thomsen
Østkystvejen 328B
9300 Sæby

Mob. 20565067
Tlf. 9696 4233
poulanja@gmail.com
Kilde

Stamfædrene til den moderne Plymouth Rock blev udstillet i 1869 i Amerika.
Det var en samling høns med en blå-grå fjerdragt med mørke striber. Dette opdræt havde i de følgende år så stor fremgang og viste en så god stabilitet, at man i 1874 udarbejdede en standardbeskrivelse for tværstribet Plymouth Rock. Racen var dermed anerkendt og optaget i den amerikanske standard.

I Danmark har vi haft racen siden 1880, da den blev indført af redaktør J. Pedersen Bjerregård.

Det var især den tværstribede, der var mest udbredt dengang. I dag findes den i flere farvevarieteter.

Plymouth Rock er en middelkraftig, rolig og omgængelig race. Den er et godt udstillingsdyr, som er rimelig let at dressere til at præsenterer sig i buret. Den er også ideel, hvis man ikke vil udstille, men kun have høns i haven. Den er køn at se på, når den meget aktivt og fodersøgende spankulerer rundt. Den flyver ikke op, tag et halv meter højt hegn og sæt omkring jordbærrene eller hindbærrene, når de er plukkede, og den rydder op mellem planterne, flyt indhegningen rundt i haven, hvor du vil have ryddet op og gødet.

Den er en god æglægger. Æggene er brunskallede og velformede. Som slagtedyr er den meget kødfuld. Det er tankevækkende, at erhvervsfolket altid bruger Plymouth Rock i deres produktion.

Til den lille have eller hvor der er små børn er dværgformen ideel.

Dværg Plymouth Rock: idealvægt Hanen 1.2 kg. Hønen 1.0 kg. - ægvægt ca. 39 gr.
Plymouth rock